Det här kan du

Förvara i Bankfack

Vad kan man förvara i bankfack?

Vad kan du förvara i bankfack? Och vad får du inte förvara i bankfack? På den här sidan redovisar vi vilka regler som finns och försöker bidra med tips och inspiration. 

Reservera bankfack

Investeringsguld i bankfack

Investeringsguld & samlarmynt

Fysiskt guld, samlarmynt och andra ädelmetaller har blivit en alltmer populär investeringsform. Eftersom 24 karat guld kan det vara en förmånlig investering. Swedvault kan tillsammans med vår partner Västerås Guld erbjuda ett särskilt förmånlig erbjudande. Guld som köps hos vår partner och förvaras i en plomberad förpackning i ett av våra bankfack kan sedan säljas som ocirkulerat, det vill säga till ett högre pris. Kontakta oss eller Västerås Guld för att veta mer. 

Förvara testamenten och andra viktiga dokument

I en tid där IT-säkerhet blir allt svårare finns det en stor poäng i att ha viktiga dokument just på papper. Bankfack är en bra plats att säkert förvara exempelvis testamenten, äktenskapsförord och aktieägaravtal. Många väljer också att förvara sina pass i bankfack. Swedvault har upparbetade rutiner för att hantera en kunds bortgång, och du kan därför tryggt förvara ditt testamente hos oss.

Smycken & arvegods

Allt för många förvarar idag smycken med stora ekonomiska såväl som sentimentala värden i byrålådan. Det är av många anledningar en ganska olämplig plats för dem. Swedvault rekommenderar alla som reser ofta, nyttjar RUT-tjänster eller har hemtjänst att se över sitt behov av bankfack. Genom våra partners Västerås Guld och Wissings Guld har vi specialerbjudanden för att hjälpa deras kunder. 

Exklusiva klockor

Många väljer idag bort att ha exklusiva klockor såsom Rolex och IWC i vardagen, utan sparar dem istället till speciella tillfällen. Samtidigt ska man vara medveten om många klockförsäkringar gäller i bankfack, kassaskåp eller på armen, men inte på nattygsbordet. Kunder till Nymans Ur i Västerås kan ta del av specialerbjudanden genom vårt partnerskapsprogram. 

Kameror & negativ

Gamla forografier och negativ bör förvaras torrt, mörkt och i konstant temperatur. Vårt valv ligger i källaren, och våra bankfack är helt ljusförslutna, varför de lämpar sig väl för sådan förvaring. Vintagekameror, och dyrare linser kan förvaras såväl stöld- som brandsäkert i våra bankfack. Ateljé Eggeborn är partner till Swedvault och deras kunder kan ta del av våra erbjudanden. 

Backuper & cold storage

Vissa digitala data är så känsliga eller omistliga att de behöver sparas både offline och med hög säkerhet. Då är ett bankfack en bra lösning. Med våra generösa öppettider, 10-18 vardagar, finns dina digitala lagringsmedia ofta tillgängliga. 

Backup och cold storage
Bankfack för dödsbo

Tillgångar i dödsbon

Att förvalta en bortgången persons allra mest uppskattade värdesaker är ett stort ansvar. Med Swedvaults bankfack blir det både enklare och tryggare. För dödsbon erbjuder vi plomberade förvaringspåsar och vi eftersom valvet är biometriskt låst kan vi på förfrågan erbjuda besöksloggar. Kontakta gärna vår partner Kopparlundens begravningsbyrå för att ta del av våra erbjudanden. 

Det får du inte förvara i bankfack

Det finns några saker du inte får förvara i ett bankfack. Mest självklart är kanske att det inte är tillåtet att förvara saker som är olagliga att inneha eller som kommit i besittning genom en brottslig gärning. 

Vi tillåter inte heller förvaring av explosiva varor eller vapen. 

Kontanter är inte tillåtet att förvara i bankfack. Detta på grund av EU:s penningtvättsdirektiv, och detta gäller för alla bankfack i hela Sverige.